Αγραφα 4-5 Ιουλίου

Ο ΣΕΟ Αθήνας καλεί τα μέλη του και όλη την ορειβατική κοινότητα να συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων, το διημερο 4-5 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα του ΣΕΟ Αθήνας θα έχει ως εξής:

Το Σαββατο 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθει πεζοπορική διαδρομή από το χωριό Ζυγογιαννέϊκα στη κορυφή Μπορλέρο(2017 μ.). Η διαδρομή έχει σύνολο 13 χλμ, με υψομετρική διαφορά 1.040μ και ώρες συνολικής πορείας περιπου 7. Θα περάσουμε από το αυτοδιαχειριζόμενο καταφύγιο Ελατάκος, από το εντυπωσιακό πέρασμα "Πόρτες Αγράφών" για να καταλήξουμε στο Μπορλέρο.

Το απόγευμα (περιπου στις 18.30)θα στήσουμε την κατασκήνωση στο χωριό Βραγιαννά οπού θα είναι σημείο αναφοράς για την πορεία προς τη Νιάλα της επόμενης μέρας.

Την Κυριακή 5 Ιούλη, θα προσεγγισουμε το μνημείο στη Νιάλα πεζοπορώντας το ιστορικό μονοπάτι οπου προσφατα πραγματοποιηθηκε  διάνοιξη και καθαρισμός από τον σύλλογο των απανταχου Βραγγιανιτων μαζί με τον ορειβατικό σύλλογο Αγραφων, με σκοπό να συναντήσουμε στη 13.30μμ τη μαζική πορεία που θα έχει ξεκινήσει απο τον Αγ. Νικόλαο.

Δηλώσεις συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα του σαιτ μεχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Συνάντηση ενημέρωσης και οργάνωσης την Δευτέρα 29 Ιουνίου,στις 20.00, στα γραφεία του ΣΕΟ.