Χειμερινή ανάβαση στον Σμόλικα

O ΣΕΟ ΑΘΗΝΑΣ θα πραγματοποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (1-3 Μαρτίου), εκδήλωση στον Σμόλικα. Με υψόμετρο 2637, αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας.

Στο βουνό θα επικρατούν χειμερινές συνθήκες συνεπώς κρίνεται απαραίτητο για τους συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε αλπικό πεδίο και να έχουμε μαζί τους χειμερινό και τεχνικό εξοπλισμό εξοπλισμό (γκέτες, γάντια, σκούφο, κραμπόν, πιολέ, κράνος κλπ).

Η διανυκτέρευση θα γίνει σε αντίσκηνα, στο χωριό Πάδες, σε άπλετο χώρο εξω ακριβώς από τον ξενώνα οπου προσφέρει νόστιμο φαγητό. 

Η ανάβαση προς την κορυφη θα πραγματοποιηθει την Κυριακή 1/3. Το Σάββατο 29/2 θα "ανακαλύψουμε" τον ποταμό Αωό διασχίζοντας το ομώνυμο  φαρράγγι από την via Ferrata στην Κόνιτσα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας.

Eνημέρωση για την εκδήλωση: Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, 20.30 στα γραφεια του ΣΕΟ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΕΟ κάθε Πέμπτη 20.30-10.30. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής μέσω της παρακάτω φόρμας.

Πληροφορίες: 6981114172 - Νικος Κ.

Υπάρχει πιθανοτητα διανυκτέρευσης στο καταφυγιο του Σμόλικα, στο διπλανό χωριό Παλιοσέλι αλλά δεν είναι ακόμα σιγουρο καθώς αν δεν είναι ανοιχτός ο δρόμος, το καταφύγιο δεν μπορεί να ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΕΟ έχει κρατήσει το καταφυγιο για το 3ημερο και θα κριθεί εκείνες τις ημέρες. Θα γνωστοποιηθει στην ενημέρωση της Πέμπτης 20 Φεβρουαριου.