Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021

Μετά την επιτυχημένη εξόρμησή μας στην Γκιώνα, αλλάζουμε βουνό κ πάμε στο Καλλίδρομο.

Θα εξερευνήσουμε μερικές από τις διαδρομές του, θα θαυμάσουμε τα όμορφα και ποικίλα τοπία του, θα περπατήσουμε στην περιοχή Natura 2000,μέσα σε δάση από έλατο, μαύρη πεύκη, δρυες αλλά κ πλατάνια. Θα δούμε ρυάκια, την λίμνη Παλιοσουβάλα κ από εκεί θα ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή την Γκιόζα, για να απολαύσουμε την θέα προς την Οίτη, τον Παρνασσό κ άλλων βουνών της γύρω περιοχής.

Την επόμενη μέρα θα κατευθυνθούμε προς το φαράγγι του Ασωπού κ συγκεκριμένα στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών. Ένα ειδικό μονοπάτι που κατασκευαστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, για την μεταφορά υλικών, αγαθών αλλά κ των εργατών, ώστε να βοηθήσει στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμης Κ. Τιθορέας-Λιανοκλαδίου.

Σάββατο 11/12: Σημείο συνάντησης το καταφύγιο του ΟΣΠ στην Ανάβρα Φθιώτιδας, όπου κ θα ξεκινήσουμε την όμορφη διαδρομή μας, κυρίως σε δασικό δρομο με προορισμό την κορυφή Γκιόζα στα 1419μ.
Στην επιστροφή μας το απογευματάκι στο καταφύγιο, θα βάλουμε τα μαγιό μας κ τα μπουρνούζια κ θα κατέβουμε στις Θερμοπύλες για μια ζεστή κ χαλαρωτική βουτιά στα ιαματικά λουτρά των Θερμοπυλών. Θα ανέβουμε ξανά για το καταφύγιο για να ετοιμάσουμε το δείπνο μας ή για όποιον επιθυμεί μπορεί να προτιμήσει τις ταβέρνες των γύρω χωριών.

Ώρες πορείας : 6-7

Κυριακή 12/12 : Μετά το πρωινό μας θα μπούμε στα αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς την Ηράκλεια, κοντά στην γέφυρα του Ασωπού όπου και θα ξεκινήσουμε για την είσοδο του μονοπατιού των Σιδηροδρομικών.Θα κινηθούμε κυρίως πάνω από τις γραμμές του τρένου σε παράλληλο μονοπάτι κ στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής θα περπατήσουμε δίπλα από τις γραμμές έως ότου καταλήξουμε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Ασωπού. Στην επιστροφή μας μπορεί να ακολουθήσει πάλι μια επίσκεψη στα λουτρά ή πάμε κατευθείαν για φαγητό αναλόγως την διάθεση κ τον χρόνο.

Ώρες πορείας : 4

*Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης από την Παρασκευή 10/12,για όσους θέλουν να αποφύγουν το πρωινό ξύπνημα του Σαββάτου

Συνάντηση ενημέρωσης κ επιβεβαίωσης συμμετοχών Τετάρτη 8/12 κ ώρα 8:30 στα γραφεία του συλλόγου.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα


 

H Γκιώνα, αγαπημένος προορισμός ορειβατών και αναρριχητών, έχει μπει στο στόχαστρο προς εκμετάλλευση εδώ και δεκαετίες όπως και πολλά άλλα παρθένα βουνα στην Ελλάδα, από εταιρείες μεταλλείων, κυρίως εξόρυξης βωξίτη. Σήμερα, στο ήδη λεηλατημένο βουνό, και με την κάλυψη των νέων αντιπεριβαλλοντικών νόμων επιχειρούν να επεκταθούν και να στήσουν νέα εργοτάξια και στα εναπομείναντα ανέγγιχτα κομμάτια του βουνού όπως η Βαθειά Λάκκα, το Λαζόρεμα, Μπότσικα κτλ.

 Στο διήμερο πεζοπορικό μας θα περάσουμε από τα μέρη που απειλούνται έχοντας την ευκαιρία να  θαυμάσουμε από τα πιο όμορφα και επιβλητικά τοπία της νότιας Ελλάδας. Σε πείσμα λοιπόν των καιρών της ανεξέλεγκτης λεηλασίας του φυσικού πλούτου από το ίδιο το κράτος και τους μεγαλοεργολάβους, συνεχίζουμε και ανεβαίνουμε στα βουνά που αγαπάμε σε μια σχέση αδερφοσύνης και σεβασμού προς την φύση και στεκόμαστε ενάντια σέ όσους την διεκδικούν για την πλήρη καταστροφή της προς όφελος τους.

2 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ

 Μια διαφορετική πορεία από τις συνηθισμένες, στο βουνό που έχει φιλοξενήσει από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αλπινισμού, την Γκιώνα, η παρέα του ΣΕΟ Αθηνών διοργανώνει μια διήμερη διάσχιση με αφετηρία το φαράγγι της Ρεκκα προς το χωριό της Στρόμης. 

Σάββατο 6/11

Σημείο συνάντησης είναι η Βινιανη όπου είναι η είσοδος στο φαράγγι και θα κινηθούμε μέσα στην κοίτη του πάνω σε κροκάλες με κατεύθυνση την καρδιά του ορεινού συμπλέγματος κάτω από το Τραγονορος. Το φαράγγι της Ρεκκας στα ανατολικά και αυτό του Λαζορέματος δυτικά, είναι ένα από τα δυο ρέματα της Γκιώνας που δημιουργούν ένα αποστραγγιστικό σύστημα από τις γύρω πλαγιές ενώ το νερό και τα φερτά υλικά καρστικοποιουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα και διαμορφώνουν το μικροκλίμα.

Μετά από περίπου 3 ώρες στο φαραγγι θα ανηφορίσουμε από τον χαρακτηριστικό ώμο και θα κινηθούμε ΒΔ προς την λάκκα καρβουνη όπου θα διανυκτερεύσουμε στο καταφύγιο του ΠΟΑ. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να μαγειρέψουμε είτε κάτι συλλογικά ή ο καθένας/καθεμία να φροντίσει ξεχωριστά για το φαγητό του/της.

Κυριακή 7/11

Την δεύτερη μέρα αφού πάρουμε το πρωινό μας στο πρωτο φως θα συνεχίσουμε πια σε αλπικό πεδίο με στοχο το διάσελο ανάμεσα σε Πυραμίδα και Πλατυβουνα. Θα περάσουμε από το λειβάδι της βαθειάς Λάκκας χωρίς να ενοχλήσουμε τα άλογα της, θα διασχίσουμε τον Μποτσικα και στο ισωμα πριν τον Πύργο θα κατηφορίσουμε προς την Σπηλιά του Μαγιερ και τέλος στην Στρόμη. Εκει θα μας περιμένει το βανάκι που θα επιστρέψει τους οδηγούς στα αυτοκίνητα για να ακολουθήσει ορειβατικό φαγοπότι πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα.

------------------------------------------
Ωρες πορείας 1η μέρα: 5
Ωρες πορείας 2η μέρα: 6
-----------------------------------------

Σημειο συνάντησης: Βίνιανη, Σάββατο 6/11, 10πμ.

Συνάντηση ενημέρωσης και επιβεβαίωση συμμετοχών: Tρίτη 2/11, 8.30 στα γραφεία του συλλόγου.

Πληροφορίες: 6973580426 Aλεξανδρος Κ.

 


 

Ο ΣΕΟ Αθήνας διοργανώνει το Φθινόπωρο 2021 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου. Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αναρριχήσεις μιας ή πολλών σχοινιών με χρήση μόνιμων ή/και προσωρινών ασφαλειών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Για τη συμμετοχή στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου πρέπει οι εκπαιδευόμενοι:

1. Να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής , δύο (2) φωτογραφίες και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

2. Να έχουν καλή υγεία βεβαιωμένη από γιατρό (Απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο ή παθολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής).

3. Να είναι μέλη σωματείου ΕΟΟΑ.

4. Να έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς από Σχολή Αναρρίχησης Αρχαρίων της ΕΟΟΑ, τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν ή να είχαν ενεργό συμμετοχή ως αθλητές αγωνιστικής αναρρίχησης τα τελευταία τρία (3) χρόνια στην κατηγορία γυναικών ή ανδρών.

5. Να επιτύχουν στις εξετάσεις εισαγωγής που προϋποθέτουν επικεφαλής ελεύθερη αναρρίχηση σε διαδρομή αθλητικής αναρρίχησης βράχου, δυσκολίας 6α F(γαλλική βαθμολογία).

6. Να έχουν δράση τα τελευταία τρία (3) έτη, η οποία να περιλαμβάνει:

•             20 διαδρομές βράχου μίας σχοινιάς δυσκολίας κατά ελάχιστο 5α F.

•             15 διαδρομές βράχου μίας σχοινιάς δυσκολίας κατά ελάχιστο 5c F.

•             10 διαδρομές βράχου μίας σχοινιάς δυσκολίας κατά ελάχιστο 6a+ F.

•             5 διαδρομές βράχου αθλητικής αναρρίχησης τουλάχιστον δύο σχοινιών.

 *Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 9 άτομα

Το κάτωθι Πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί κατά την κρίση των εκπαιδευτών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες καθώς και συνεπεία τυχόν περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας λόγω των συνθηκών με τον COVID-19.

Πρόγραμμα:

02/10: Εξετάσεις εισαγωγής - Έναρξη Σχολής / Αττική

3/10 : Αττική

09 - 10/10 : Αττική

16 - 17/10: Μετέωρα

30 - 31/10 : Bαράσοβα 

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν όλο τον απαραίτητο προσωπικό εξοπλισμό που θα τους ζητηθεί και για τον οποίο θα ενημερωθούν στη συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 29.09.2021. 

Για την έγκυρη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς θα πρέπει να κατατεθούν στο σύλλογο όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα έγγραφα μέχρι την Πέμπτη 23.09.2021  (20.30 - 22.00) καθώς και προκαταβολή. Επίσης θα ληφθεί υπόψιν η δράση των συμμετεχόντων. 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στα Μετέωρα από 17-19/9/2021, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και την Ο.Λ Καλαμπάκας

Παρακαλούνται τα σωματεία να δηλώσουν με διαβιβαστικό έγγραφο (σε επιστολόχαρτο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο δεόντως) μέσω e-mail στην Ε.Ο.Ο.Α στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι 10/9 τα ονόματα των συμμετεχόντων μελών ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναρριχητές πρέπει υποχρεωτικά: 

    • να είναι μέλη σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Ο.Α 

    • να είναι ασφαλισμένοι (σχετική βεβαίωση από το σωματείο που ανήκουν) 

    • να έχουν θεωρημένη ορειβατική ταυτότητα (δ. μέλους) από την Ε.Ο.Ο.Α για το 2021

    • να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test διάρκειας 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό test διάρκειας 72 ωρών, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Προσοχή κανένας αναρριχητής δεν θα γίνεται δεκτός αν δεν έχει τα παραπάνω έγγραφα

Για την απρόσκοπτη παρακολούθηση της Π.Α.Σ παρακαλούνται οι εκπαιδευτές και οι αρμόδιοι έφοροι των συλλόγων να μην προγραμματίσουν εκδηλώσεις σχολών την ημερομηνία εκείνη. 

Η διαμονή των αναρριχητών θα γίνει στο κάμπινγκ «Βράχος» στο Καστράκι και η Ε.Ο.Ο.Α θα καλύψει τα έξοδα των δύο (2) διανυκτερεύσεων (σε σκηνές στο κάμπινγκ), καθώς και το δείπνο του Σαββάτου. 

Οι αναρριχητές αμέσως μετά την άφιξή τους στο κάμπινγκ θα δηλώσουν την παρουσία τους στη γραμματεία και αφού προσκομίσουν τα αναφερόμενα δικαιολογητικά θα παραλάβουν ειδικές κάρτες που θα δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα διανυκτέρευσης & δείπνου.  

καλούμε όλους τους αναρριχητές / αναρριχήτριες να πλαισιώσουν την εκδήλωση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε σωματεία μέλη της Ε.Ο.Ο.Α

Ο ΣΕΟ Αθήνας οργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2021 με βάση τον κανονισμό της ΕΟΟΑ.

Στόχος της σχολής είναι η εισαγωγή στην αναρρίχηση και την αντίστοιχη δεοντολογία καθώς και η αυτονομία και ανεξαρτησία των αναρριχητών, σε αντιστοιχία με το επίπεδο της σχολής.
Για την σχολή αρχαρίων ο μόνος εξοπλισμός που πρέπει να έχετε είναι αναρριχητικά παπούτσια. O υπόλοιπος εξοπλισμός διατίθεται από τον σύλλογο.

Yπευθυνος Εκπαίδευσης: Διονυσης Στραβογένης
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

• Aίτηση εγγραφής (μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας (ΕΔΩ)
• Δύο (2) φωτογραφίες
• Πιστοποιητικό παθολόγου ή καρδιολόγου για τη δυνατότητα συμμετοχής στη σχολή
• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Το πρόγραμμα της σχολής είναι το παρακάτω:

6/10  ΣΕΟ Γνωριμία της σχολής

9/10 - 10/10  Αττική

16/10 - 17/10 Σπορ αναρρίχηση - Εκτός

30/10 - 31/10  Λιάγκος

06/11 - 7/11 Μετέωρα

13/11-14/11 Βαράσοβα

17/11/  ΣΕΟ Απολογισμός

 Παρακαλουνται όσοι/ες θέλουν να συμμετάσχουν στην σχολή αναρρίχησης να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και ένα ποσό προκαταβολής (50ευρώ) για να κατοχυρώσουν την θέση τους, στα γραφεία του συλλόγου την Πέμπτη 16/9  (καταληκτική ημερομηνία) από τις 20.30 ως τις 10.00.

Τηλ. επικοινωνίας:  6973580426 Aλέξανδρος Κ. - 6974877630 Διονύσης Σ.


 

Το K2 βρίσκεται στο Πακιστάν και αποτελεί το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου και το δεύτερο ψηλότερο. Η ψηλότερη κορυφή του βρίσκεται σε υψόμετρο 8.611 μέτρων. Το χειμώνα επικρατούν εξαιρετικά αντιξοες συνθήκες με θυελλώδεις άνεμους, τρομακτικά χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα μέχρι και φετος κανείς ορειβάτης μέχρι σήμερα να μην είχε καταφέρει να ανέβει χειμώνα. Στις 16 Ιανουαρίου, μια ομάδα Νεπαλέζων ορειβατών, οι Sherpas, καταφέρνουν μέχρι στιγμής το ακατόρθωτο, αποδεικνύοντας ότι είναι πολλά παραπάνω από απλοί συνοδοί και αχθοφόροι των Δυτικών ορειβατών. Όλοι μαζί, πατάνε την κορυφή, του φονικου αυτου βουνού. Δυστυχώς την ίδια μέρα, την τεράστια αυτή επιτυχία ακολουθεί μια τραγωδία. Ο Ισπανός ορειβάτης Sergi Mingote, πέφτει στο κενό ενώ κατέβαινε από το Camp 1 στα 6050μ. Στην αποστολή αύτη που ξεκινησε στις 20 Δεκεμβριου από το Ισλαμαμπάντ συμμετείχε και ο Αντώνης Συκάρης, μέλος του ΣΕΟ Αθηνας απο το 1991, μαζί με 10 εμπειρους ορειβάτες και την ομάδα των Sherpas. Από τους πιο έμπειρους ορειβάτες στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιήσει 60 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στα 30 χρόνια ορειβατικής δράσης έχει έχει σκαρφαλώσει τέσσερις από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης, Everest (8.848m), Kangchenjunga (8.586m), Manaslu (8.163m) και Lhotse (8.516m). Tην Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια ύστατη προσπάθεια, για την τελική ανάβαση προς την κορυφή παιρνει την απόφαση να μην συνεχίσει και να σταματήσει περίπου στα 7.500 μέτρα. Η συνεχής ταλαιπωρία όλων των προηγούμενων ημερών, η πολυήμερη παραμονή του σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας που εφταναν μεχρι και -60 βαθμούς, ο απαγορευτικός καιρός, και τα κρυοπαγήματα στα δαχτυλα των ποδιών ήταν οι κύριοι λόγοι για να μην συνεχίσει. Δυστυχώς άλλοι 3 ορειβάτες και σύντροφοι του που αποφάσισαν να συνεχίσουν δεν ήταν το ίδιο τυχεροί και αγνοούνται από τότε. Σαν ΣΕΟ Αθήνας πιστεύουμε οτι ειναι ήδη τεραστία επιτυχία αυτο που κατάφερε , του ευχόμαστε καλή δύναμη, κουράγιο, ασφαλείς αναβάσεις και πάντα επιτυχίες στις επόμενες αποστολές του.
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας