Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων

Οι σχολές αναρρίχησης βράχου αρχαρίων  πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.  Στο σύνολό της η εκπαίδευση διαρκεί 10 ημέρες, 5 ΣΚ, και επιπλέον πραγματοποιούνται θεωρητικά μαθήματα στα γραφεία του συλλόγου.

Σκοπός της σχολής


Στόχος της σχολής είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης, ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν αυτόνομα, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Προύποθέσεις

Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση. Η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα πλήρη σετ αναρριχητικού εξοπλισμού εκτός από τα αναρριχητικά παπούτσια που θα πρέπει να έχετε. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου και να έχουν ηλικία τουλάχιστον 18 ετών.

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ

Η σχολή διοργανώνεται και αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Μετά το πέρας της σχολής  χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου.