Πανελλαδική κινητοποίηση για την Καζάρμα στα Αγραφα, 18-19/5/24

O ΣΕΟ Αθήνας στηρίζει το πανελλαδικό κάλεσμα στα Αγραφα 18-19/5/2024.
Αγώνες χρόνων φαίνεται να δικαιώνονται, και το κίνημα ενάντια στην λαίλαπα της αλόγιστης εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε βουνοκορφές και δάση ισοπεδώνοντας τα πάντα στο περασμα τους, έχει πετύχει αρκετές σημαντικές νικές είτε βάζοντας φρένο στα ολέθρια σχέδια των μεγαλοεπενδυτών είτε καταφέρνοντας την ακύρωση τους.
Το αφήγημα της "πράσινης ανάπτυξης" δεν είναι τίποτα άλλο από τον ολοκληρωτικό αφανισμό άγριων πανέμορφων τόπων μετατρέποντας τους σε βιομηχανικές ζώνες, λεηλατώντας την φύση και εξαφανίζοντας σε πολλές περιπτώσεις πρωτογενείς παραγωγικές δραστηριότητες όπως η κτηνοτροφία με καταστροφικές συνέπειες για τους τοπικούς πληθυσμούς. Ολα αυτά με την αρωγή του κράτους εισάγoντας διευκολυντικούς νόμους αδειοδότησης, κλείνοντας στην ουσία το μάτι στα μεγάλα επιχειρηματικά λόμπι ενέργειας.
Η Καζάρμα, βουνοκορυφή των Αγράφων, βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας εδώ και καιρό για την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών. Νιώθοντας οτι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε κάθε βουνό που απειλειται, καλούμε τον καθένα και την καθεμία να στηρίξει τις κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτή την καταστροφή που συντελείται.
Μέσα από την οργάνωση και συντονισμό πετυχαίνουμε πολλα.

Συμμετέχουμε στην πεζοπορία-ανάβαση διαμαρτυρίας προς την Καζάρμα, την Κυριακή 19/5/2024.
Συγκέντρωση στον αγ. Νικόλαο Βλασίου στις 11 πμ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο εδω : https://www.facebook.com/events/958827185968073/?locale=el_GR