Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Εκδηλώσεις-Νέα

Εκδηλώσεις-Νέα (11)

Ο ΣΕΟ διοργανώνει για δεύτερεη συνεχή χρονιά διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια(Δ.Ε.Σ) 1-2 φορές κάθε μήνα (Πέμπτη, 9-10.30) στα γραφεία του συλλόγου μας, από Οκτώβρη 2017 εως Ιούλιο 2018.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν απευθύνονται στα μέλη, παλαιούς και νέους μαθητές σχολών και workshops του ΣΕΟ, οι οποίοι ασχολούνται με πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και ορειβατικό σκι.
Οι παρουσιάσεις θα έχουν ποικίλες μορφές (βραχύβιες διαλέξεις, επιδείξεις, ερωτήσεις-απαντήσεις και προβληματα-πιθανές λύσεις).

Σκοπός αυτών των σεμιναρίων ειναι

α)Η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται.
β)Μια σύντομη επανάληψη σε βασικές ενότητες για όσους έχουν απέχει καιρό απο την ορειβασία-αναρρίχηση.
γ)Εισαγωγή σε θέματα που θα αντιμετωπισθούν πληρέστερα στο πεδίο απο σχολές ή workshops που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος μας.
δ)Αναφορά σε ζητήματα κρίσιμα για την εξέλιξη και ασφαλή δράση των μελών μας.

Ενημερώνουμε οτι οι ομιλίες, τα διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι προβολές ταινιών στο σύλλογο μας, για τα μέλη μας και τους φίλους του συλλόγου ξεκίνησαν. Σας περιμένουμε τις Πέμπτες απο τις 20.30 και μετά.

Η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση (Π.Α.Σ) Μετέωρα 15-17 Σεπτεμβρίου 2017»

Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Π.Α.Σ θα γίνει στα μοναδικά Μετέωρα από 15-17/9/2017, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης σε συνεργασία με την Ο.Λ Καλαμπάκας και το Δήμο Καλαμπάκας.

Παρακαλούνται τα σωματεία να δηλώσουν με e-mail στην Ε.Ο.Ο.Α μέχρι 12/9 τον αριθμό των συμμετοχών ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αναρριχητές πρέπει υποχρεωτικά:

    να είναι μέλη σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Ο.Α
    να είναι ασφαλισμένοι
    να έχουν θεωρημένη ορειβατική ταυτότητα (δ. μέλους) από την Ε.Ο.Ο.Α για το 2017

για την απρόσκοπτη παρακολούθηση της Π.Α.Σ παρακαλούνται οι εκπαιδευτές, οι αρμόδιοι έφοροι και οι ορειβατικοί σύλλογοι να μην προγραμματίσουν εκδηλώσεις σχολής την ημερομηνία εκείνη.

Η διαμονή των αναρριχητών θα γίνει στο κάμπινγκ «Βράχος» στο Καστράκι και η Ε.Ο.Ο.Α θα καλύψει τα έξοδα των δύο (2) διανυκτερεύσεων (σε σκηνές στο κάμπινγκ), καθώς και το γεύμα του Σαββάτου.

Οι αναρριχητές αμέσως μετά την άφιξή τους στο κάμπινγκ θα δηλώσουν την παρουσία τους στη γραμματεία και θα παραλάβουν ειδικές κάρτες - αφού επιδείξουν την ορειβατική τους ταυτότητα (δ. μέλους) θεωρημένη από την E.O.O.A για το 2017 – που θα δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα διανυκτέρευσης & γεύματος.

Στη φετινή αναρριχητική συνάντηση θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αναρρίχησης. Καλούμε όλους τους αναρριχητές / αναρριχήτριες να πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Οι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν, να συναντήσουν φίλους  ακρινούς, να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα της διοργάνωσης και να διασκεδάσουν κοντά ή μακριά από τα βράχια. METEORA Crack Challenge

Η περσινή επιτυχία του Meteora Crack Challenge επιβάλλει να συνεχιστεί αυτή η διοργάνωση και φέτος. Μέσω του MCC προβάλλονται οι μοναδικές ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος των Μετεώρων και αναδεικνύονται οι μοναδικές σχισμές που κάνουν τα Μετέωρα διάσημα αλλά και λίγο απρόσιτα για τις συγκεκριμένες διαδρομές.

Συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός του Crack Master, αυτών των ατόμων που έχουν την εμπειρία του σκαρφαλώματος στις σχισμές των Μετεώρων. Κάποιος άπειρος που

θα λάβει μέρος στην Π.Α.Σ θα έχει την δυνατότητα να εγγραφεί στο Meteora Crack Challenge και να κληρωθεί με έναν CrackMaster και να επαναλάβει μια διαδρομή

σχισμής που μόνος του ή με τον/την σχοινοσύντροφο του δε θα τολμούσε. Η εγγραφή του τού δίνει αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας που αφορά το MCC. Ο διαγωνισμός επομένως δεν απευθύνεται μόνο τους καλύτερους αναρριχητές αλλά όλους όσους βρεθούν μέσα σε μια σχισμή μαζί τους. Αρκεί ένα κινητό τηλέφωνο. Για τη φετινή χρονιά θα υπάρξει και μια ξεχωριστή κατηγορία για τις διαδρομές πλάκας, κόψεων κλπ. Εξυπακούεται πως όλοι οι βράχοι των Μετεώρων θα είναι «ανοιχτοί» και όλες οι διαδρομές θα είναι προσβάσιμες για όλους όσους συμμετέχουν στην ΠΑΣ είτε δηλώσουν συμμετοχή στο MCC είτε όχι. Αυτή τη χρονιά θα υπάρχουν βραβεία για αναρριχήσεις εκτός σχισμών, σε πλάκες, κοψεις κλπ με τα ίδια κριτήρια.

Καταβάλλεται προσπάθεια όλες οι εκδηλώσεις να γίνουν στο χώρο του κάμπινγκ «Βράχος» (καιρού επιτρέποντος). Στον ίδιο χώρο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, όπως και πέρσι, εταιρείες του χώρου του βουνού με υλικά και διαφημιστικό υλικό δίνοντας το δικό τους χρώμα στη γιορτινή ατμόσφαιρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε σωματεία μέλη της Ε.Ο.Ο.Α

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 29 ης Π.Α.Σ

Παρασκευή 15/9/2017

17:00 – 21:00 Άφιξη Αναρριχητών στο κάμπινγκ «ΒΡΑΧΟΣ»

Σάββατο 16/9/2017

09:00 – 17:00 Εκτέλεση αναρριχητικών διαδρομών στους βράχους των Μετεώρων –

Meteora Crack Challenge

20.00 Κάμπινγκ Βράχος (εναλλακτικά πολιτιστικό κέντρο Δ. Καλαμπάκας)

Έναρξη απογευματινής εκδήλωσης – Χαιρετισμοί 20.15 Παρουσιάσεις των καλύτερων διαδρομών που εκτελέστηκαν για το 2017 μέχρι τη στιγμή της εκδήλωσης.

20.45 Προβολή/παρουσίαση της αναρριχητικής ιστορίας της Σαξωνίας.

21.25 Αδελφοποίηση της Ε.Ο.Ο.Α με την Sächsischer Bergsteigerbund

(Ομοσπονδία Αναρρίχησης της Σαξωνίας).

21.30 Παρουσίαση των θέσεων και των απόψεων ενός μεγάλου δάσκαλου από τη

Θεσσαλονίκη.

22.15 Προσφορά δείπνου από την Ε.Ο.Ο.Α στους αναρριχητές στο κάμπινγκ

‘’Βράχος’’

Κυριακή 17/9/2017 09:00 – 16:00 Εκτέλεση αναρριχητικών διαδρομών στους βράχους των Μετεώρων –

Meteora Crack Challenge

16.00 Παρουσίαση των φωτογραφιών του MCC και βραβεύσεις ανά κατηγορία.

17:00 Λήξη της 29 ης ΠΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο Σ.Ε.Ο. Αθήνας και ο Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ορειβατική συνάντηση στον Όλυμπο στις 15-19/7/2017.
Στα πλαίσια της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν διάφορες ορειβατικές - αναρριχητικές δραστηριότητες καθώς και το προγραμματισμένο αλπικό camp.
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Αβραμόπουλος Αθανάσιος 6977292157
Αντωνάτος Αντώνιος 6937606696
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σύσσωμη η Ελληνική Ορειβατική Κοινότητα είναι ενθουσιασμένη που οι Έλληνες Αντώνης Συκάρης και Μιχαήλ Ευμορφίδης κατάφεραν να πατήσουν στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου Έβερεστ 8,848, στις 22 Μαϊου και ώρα Νεπάλ 10:24.
Με μεγαλύτερη χαρά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας -ΣΕΟ χαιρετίζει την επιτυχή προσπάθεια των μελών του και τους εύχεται καλή και ασφαλή επιστροφή στην πατριδα μας.

H αποστολή επιστρέφει σημέρα Παρασκευή 26/5, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 11.40.

korifi

Λόγω εργασιών στο σύλλογο μας, την Πέμπτη 25 Μαϊου δεν θα γίνει το προγραμματισμένο σεμινάριο και αναβάλλεται για την ερχόμενη Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 8.30

Ανακοίνωση- Καταγγελία

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών εκφράζει την αντίθεση του στη συνεχιζόμενη προσπάθεια καθολικής απαγόρευσης της αναρρίχησης, αλλά και πολλών άλλων αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στα Μετέωρα από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή στα πλαίσια της προάσπισης των συμφερόντων των μονών που βρίσκονται εκεί.

Ο ΣΕΟ Αθήνας θα κόψει εορταστικά την πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το 2017 το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Περιμένουμε όλα τα μέλη του ΣΕΟ Αθήνας και όσους θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας στο καταφύγιο της Μικρής Ζήρειας .
Παράλληλα, θα λάβουν χώρα ανάβασεις στα γύρω βουνά και ορειβατικό σκί (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες ) απο τα μέλη μας και το Σάββατο -Κυριακή.
Αν ενδιαφέρεστε να παραβρεθείτε για διαμονή στο καταφύγιο,παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή για εξασφάλιση κλινών.

Τηλ. Επικοινωνίας:6977292157 Αβραμόπουλος Θανάσης

Μήπως κρεμάσατε την φωτογραφική σας μηχανή έπειτα από αμέτρητες στιγμιαίες αποτυπώσεις των καλοκαιρινών σας διακοπών σε αναρριχητικές διαδρομές ,βουνά και ιδιαίτερους προορισμούς;
Μήπως θα θέλατε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μέσω μιας φωτογραφίας;
Ο ΣΕΟ Αθήνας με αφορμή τα 60 χρόνια παρουσίας του στα ορειβατικά δρώμενα προσκαλεί τα μέλη του σε άτυπη αποστολή φωτογραφιών με θέμα : Καλοκαιρινές Αποδράσεις.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι : · Υψηλής ανάλυσης, · Να μην περιέχει πρόσωπα, · Μέχρι 5 ανά αποστολέα, · Να περιγράφονται πληροφορίες για κάθε μία (τοποθεσία , υψόμετρο, μέλη ΣΕΟ κτλ)
Αποστολή φωτογραφιών στο παρακάτω Link: https://www.dropbox.com/sh/2t1otfr1pyvloh9/AACGknRLxwsOK54hdnHpFym8a?dl=0
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο παρακάτω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ΣΕΟ Αθήνας με αφορμή τα 60 χρόνια ορειβατικής και αναρριχητικής δράσης σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στις

13/10/2016 και ώρα 20:00

στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ,Οδός Ερμού 134,Αθήνα .

Την εκδήλωση θα κλείσει η Λαϊκή Ορχήστρα Λαμπηδόνας Βύρωνα.

Περισσότερες πληροφορίες είτε τηλεφωνικά είτε με επισκεψή σας κάθε Πέμπτη μέτα τις 20:00 στα γραφεία του ΣΕΟ

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας